tiistai 29. tammikuuta 2013

Pyörätreenitunnelmia

Sain joululahjaksi sykemittarin, johon olen ollut ihan huipputyytyväinen! Kyseessä on Polarin FT7. Se on helppokäyttöinen ja näyttää mulle juuri ne asiat, joista olen kiinnostunut eli treenin aikana sykkeen, kalorit ja että kohotanko kuntoa vai poltanko rasvaa. Loppupalautteesta näen keskisykkeen, maksimisykkeen, jakauman rasvanpoltosta ja kunnon kohotuksesta, treenin keston sekä kulutetut kalorit.

Muistin kerrankin ottaa pari kuvaa todisteiksi treenin jälkeen:



Lisäksi Johanna napsaisi kuvan mun tän päivän treenieleganssista:


                           Trikoot Reebok, treenipaita Craft, kengät Adidas


Olen siis ruumiinrakenteeltani melkoisen rinnakas ja harteikas pötkylä. Toivottavasti muutaman kuukauden päästä saa ottaa hieman erinäköisen kuvan. :D

Ps, kävin muuten vaa'alla ja se näyttää nyt täysin samaa kuin ennen Vietnamiin lähtöä! JEEE! Tästä on siis suunta vain alaspäin!

perjantai 25. tammikuuta 2013

Rahkarae by me

Kuten varmaan aiemminkin mainittu, mulle ei aamiaisen syöminen ole mitenkään helppo asia. Aamuvuoropäivinä olen herätessä niin väsynyt, että torkutan kelloa niin pitkälle, että on käytännössä pakko vaan pukeutua, hoitaa hygienia kuntoon ja lähteä töihin. Näinä iltavuoroaamuina taas tuntuu, ettei muuten vaan mene alas.

Pitäisi varmaankin alkaa ihan systemaattisesti tehdä niin, että herättyäni juon ison tuopin vettä ja huitaista vitamiinit naamariin. Vasta sen jälkeen kropan kunnolla herättyä olisi sitten varsinaisen aamupalan aika. Iltavuoro -ja vapaa-aamuina voisin syödä sen rauhassa omaan tahtiin ja aamuvuoroissa päästyäni töihin ja aamuruuhkan rauhoituttua. 

Olen aamupalakammostani huolimatta saanut nyt kehitettyä terveellisen ja makroiltaan siistin aamiaisen, joka maistuu mun suuhun oikesti hyvältä. 

Sekoitukseen tulee:

  • Puoli purkkia rahkaa (4%)
  • Puoli purkkia pilttiä 
  • Kaksi ruokalusikallista Keso-raejuustoa
  • Ruokalusikallinen vehnälesettä

Tähän sain inspiraation valion Rahkarae-välipalasta. 


Kyseinen tuote oli mulle ihan uudenlainen makuelämys ja entisenä raejuuston vihaajana olin tosi yllättynyt, miten hyvää tuote oli. Se oli mun suussa hiukan liian imelää kuitenkin ja sen takia päätin alkaa itse varioimaan sitä kiitettävän proteiinisaannin vuoksi. Lisäksi valmiit purkit tulevat pitkässä juoksussa melko kalliiksi. 

Kokeilin sekoitukseen myös Rainbown 10% kermarahkaa, mutta sen kanssa tuo suutuntuma jäi jotenkin todella rasvaiseksi. Pidättäydyn jatkossa tuossa Milbonan 4%:ssa, jotta saan siitä kuitenkin hieman rasvaa makua parantamaan. Vehnäleseet ovat vatsan toiminnan kannalta erinomainen lisä, koska mulla vetää suuri maitotuotteiden käyttö vatsan jumiin. 

Uusimman kokeiluversion jälkeen olo on kylläinen ja silti kevyt!



Kuva osoitteesta http://www.arcticsportaddicts.fi/wp-content/uploads/2012/10/PROfeel_rahkarae_1.png

torstai 24. tammikuuta 2013

4 viikon tipaton

Nyt se on loppu taas hetkeksi. Nimittäin viinanjuonti. Se sisältää uskomattoman määrän täysin turhaa energiaa ja aiheuttaa jo tällä iällä kahden päivän krapulan. Tässä on viikko mennyt suurimmaksi osaksi päin persettä, kun lauantaina olin ulkona -> sunnuntai ja maanantai ihan hirveä olo ja syöminen todella vaihtelevaa, koska melkein mitään ei meinannut saada alas, tiistaina olin piknik-risteilyllä -> sama homma eilen ja tänään. Viime lauantaina jäi ne treenivaatekuvat ottamatta, kun sain lauantaille pitkän työvuoron ja salit jäi väliin.

Nyt se on loppu.

Eilisestä päivästä lukien 23.2. asti en täten juo pisaraakaan alkoholia. Virallisena valvojana toimii kämppikseni, joka tosin saattaa olla huono valvoja, koska keskeyttää ensi viikolla oman projektinsa laivareissun tähden. Minä aion silti pysyä tiukkana! Kroppa kaipaa nyt pikkujoulu-joulu-muut juhlat-kauden päätteeksi puhdistautumista.

Toivon ilmojen pysyvän suotuisina, koska aion myös aloitella lenkkeilyä salitreenien rinnalle. Tilasin juuri Zalandolta muutaman siihen sopivan uuden varusteen:


                                                                                                              Zalando Sports Fleecepaita 
                                                                                     Adidas  Performance SF ICONIC - Verryttelytakki
                                                                                                                                                                                                                         Bonfire Rodeo Beanie-pipo
Olen vältellyt tuota Zalandoa tarkoituksella, koska yhden työkavereille hoitamani tilauksen ansiosta ne pommittavat mun sähköpostia jatkuvasti. Lisäksi heidän tv-mainoksensa saa mut hermoromahduksen partaalle. Pakko kuitenkin myöntää, että nyt tuli tehtyä mielestäni tosi hyvä diili. Alennusten asiosta nuo kolme tulivat maksamaan yhteensä 73,85e ja postikulujahan tuolla ei tule ollenkaan. Ensi viikolla tuotteet ovat todennäköisesti perillä mulla. 
Tarkoitus olisi lauantaina mennä salille Johannan kanssa, joten toivottavasti silloin saataisiin niitä kuvia aikaiseksi. :)

tiistai 15. tammikuuta 2013

Eka puhelinpostaus!

Terkut Tukholmasta!

Tulin tänne pariksi päiväksi hengailemaan, kun on töistä vapaata. Aion käyttää ajan rentoutumiseen, urheiluun ja syömiseen terveellisesti.

Viikonloppu ei projektin kannalta mennyt kuin Strömsössä. Heräsin sunnuntaina hotellista 500 metrin päästä kotoa ja la oli tullut syötyä ja juotua oikein huolella. Sunnuntaina sain syötyä ainoastaan hotlan aamiaisen ja treenit jäivät tietysti väliin.

Eilen söin suht terveellisesti, mutta vain kolme kertaa ja kaikki ulkona. Ensin kotiruokalounaan klo 11, toisen lounaan (täytetty tortilla) Amarillossa klo 14.30 ja päivällisen laivalla (maissikanawrap salaatilla) klo 21. No, onneksi ei ollut pahimmasta päästä.

Olo oli kyllä aamulla vastapäisen hytin jätkien remuamisen ja eilisten hiilareiden takia tosi turvonnut (ihanat silmäpussit!). Vettä on tänään juotava SUURI määrä..

Tänään söin aamiaisen laivalla (munaa, nakkeja ja salaatteja) ja lounaaksi rahkapilttiraejuustomössöä. Pian olisi tarkoitus tehdä loppupäivän aterioille salaattia, jossa on rucolaa, parmankinkkua, mozzarellaa, tomaattia ja avocadoa. Äidillä on täällä crosstrainer ja jumppapallo, joten niillä treeni tänään. Olisi tehnyt mieli lenkille, mutta ilma on täällä aika huono sankan lumisateen takia.

Näillä mennään!

torstai 10. tammikuuta 2013

Vihdoin, uudet treenikengät!

Pakko sanoa, että kun aloitin joskus pari vuotta sitten treenaamisen aikuisiällä, mulla oli ensin käytössä äidin ikivanhat Asicsin aika massiiviset kengät, jotka oli mulle vielä liian pienetkin. Veikkaan, että vaikka ne mustan värinsä vuoksi olivatkin ihan kivannäköiset, niin ne olivat enemmänkin sitä 90-luvun aerobic-mallia. Näillä popoilla menin ensimmäisen innostuskauteni loppuun.

Muutama vuosi sitten piti kiireessä ja rahapulassa hankkia jotkut uudet kengät, kun olin taas aloittamassa saliharrastusta ja en enää kestänyt liian pienten kenkien kanssa tohimista. Ostin sitten Elloksen alesta Bagheeran kävelykengät (??!?!!?) eli toisinsanoen ihan tavalliset, mutta tukevat valkoiset lenkkarit. Lienee sanomattakin selvää, että ne olivat sali -ja ryhmäliikuntakäytössä melkoiset klohmut. Niillä aloitin Elixiassakin.

Nyt kun olen innostunut liikunnasta entistä enemmän, oli viimein aika hankkia ihan kunnon varusteet. Metsästin kunnollisia treenikenkiä kauan. Nyt tiesin, mitä kengältä haluan ja ne kevyemmät mallit tuntuivat melkoisen kalliilta investoinneilta. Juuri noita massiivisempia malleja oli huomattavasti edullisemmin tarjolla.

Joulun jälkeen päätin tehdä täsmäiskun Intersportiin. Myyjä löysi mulle juuri sopivat kengät ja ne lähtivät kotiin -50% hintalapulla. Noissa lähtöhintakaan ei ollut mikään paha, mutta tietysti mieluummin aina maksaa puolet kuin täyden hinnan.

Kyseinen malli on Adidaksen Workout Motion II.

Kuva osoitteesta: http://images.okazje.info.pl/p/odziez-i-obuwie/6935/adidas-buty-damskie-workout-motion-ii.jpg

Kenkä näyttää ja tuntuu todella hyvältä! Mulla on aika leveä lesti, mutta ekan kerran jälkeen kengät olivat muotoutuneet vieläkin sopivammiksi! Nuo ovat juuri mun tarpeisiin sopivat, tarpeeksi kevyet ja riittävät vaimennukset.

Kuulin jostain, että treenikengät tulisi uusia joissain tapauksessa puolen vuoden välein. Tuo kuulostaa aika hurjalta, mutta pitää seurata, että miten kenkä kovassa käytössä käyttäytyy.

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Päivän agendaa

Olin aivan huippuinnoissani aamulla kun heräsin! Olo oli virkeä ja levännyt. Rankka liikunta on hyvä unilääke. Menin illalla nukkumaan jo 22.30 ja heräsin tänään 8.30. Ah mitä autuutta saada nukkua 10 tuntia!

Heti herättyäni vedin vitamiinit naamaan ja join ison lasillisen vettä. En kyllä koskaan pysty syömään juuri heränneenä, joten söin aamupalan 10 aikoihin. Ostin eilen kokeeksi Rainbown Kermarahkaa (10% rasvaa) Lidin rasvaisemman rahkan rinnalle ja ai että oli hyvä setti, kun sitä sekoitti Pilttiin! Piltissä nyt on hedelmistä tulevia hiilareita, mutta koska tuun liikkumaan paljon, niin uskon niiden olevan enemmän hyödyksi.

Lounaaksi aion syödä sitä eilen tehtyä kesäkurpitsalasagnea (oli muuten hyvää!).

Kolmen aikoihin menen salille ja poljen lämmöt päälle pyörällä ennen Power (vastaava kuin BodyPump)-tuntia. En ole ennen ollut Elixian Powerissa ja odotan kyllä innolla! Se on 30 minuutin mittainen, joten ihan sopiva näin pitkän tauon jälkeen. Luulempa, että tuonkin jälkeen pyntylle istuminen tuottaa huomenna ongelmia.. Tuo on itseasiassa yhdestelmätunti (spinni + power), mutta pitää tänään jättää spinni väliin, kun tuntuu vieläkin eilinen haarojen välissä.. Toisenlaisella pyörällä sitten. :)

Treenien jälkeen syön kotona päivällistä (samaa kuin lounaalla) ja illalla menen tyttöjen kanssa leffaan katsomaan Juoppohullun päiväkirjaa. Olen kuullut siitä pelkkää huonoa, mutta pakko se on itsekin nähdä. :D Leffaeväiksi ajattelin ottaa viinirypäleitä, pähkinöitä ja vishyä.

Tehokasta keskiviikkoa!

tiistai 8. tammikuuta 2013

Mikä fiilis? Aivan mieletön fiilis!

Nyt oli pakko tulla kirjoittamaan vielä tämän päivän treeneistä, oli niin mieletöntä!

Selvisin kuin selvisinkin siis hengissä kahdesta tunnista, vaikka melko pystymetsästä treeneihin meninkin. Ensimmäinen tunti oli "Terve selkä", jonka ajattelin olevan kevyehkö tunti sen iäkkäämmän ikärakenteen ansiosta. Luulin myöskin treenin keskittyvän selkään nimensä mukaisesti. Olin ihan posiitivisesti yllättynyt, kun tunnilla lämmiteltiin ensin pari biisiä ja sen jälkeen käytiin kaikki lihasryhmät läpi. Liikeet olivat helppoja, yksinkertaisia ja klassisia, mutta syke nousi kivasti! Keskisykkeeksi määräytyi kiltisti 130. Lisäpisteitä musiikista; siellä kasarihittien joukossa jopa mun yhden lempparibändin, Gunnareiden, Paradise City! Olin aika fiiliksissä. Loppuun tehtiin vielä kevyet venyttelyt. Kaloreita kului tunnin aikana 401, josta olin tosi iloinen! Tunti oli tosi hyvä lämppäri toista ajatellen. 

Toinen tunti oli sitten spinnausta, johon mulla on ollut voimakas viharakkaussuhde. Olen ilmeisesti ennen tehnyt säädöt päin persettä, koska viime kerralla kun kokeilin (miljoona vuotta edellisestä), satulassa istuminen tuntui melko sieltämättömältä alusta loppuun. Todennäköisesti olen pitänyt sarvia ihan liian alhaalla. Nyt oli säädöt kunnossa ja voi että kun mä tykkäsin! Hiki virtasi ja syke hakkasi! Sali oli melkein täynnä ja kaikilla tuntui olevan hyvä fiilis. Aivan mahtavaa. Mahtava tunne vaan jatkui, kun katsoin sykemittarin lukemaa, joka näytti kulutetuiksi kaloreiksi 503!

Kulutin siis tänään liikunnalla 904 kaloria! Ihan mieletöntä! Nyt jää varmasti syömisten ja liikunnan välinen ero kunnolla miinukselle, vaikka olenkin syönyt terveellisesti ja täysipainoisesti. :)

Kesäkurpitsalasagne

Tähänhän on lukemattomasti erilaisia reseptejä, mutta tässä mun sovellus:




2 pientä kesäkurpitsaa
1 sipuli
400g kevytjauhelihaa
1 purkki paseerattua tomaattia/tomaattimurskaa
1 purkki ruokakermaa
juustoraastetta
mausteita

Ohje on hyvin simppeli. Hienonna sipuli ja paahda sitä hetki pannulla ennen jauhelihan lisäämistä. Mausta jauheliha esim. mustapippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon tomaattisetti. Annan hautua hetki ja sillä aikaa viipaloi kesäkurpitsat ja öljyä uunivuoka. Lado puolet viipaleista vuoan pohjalle. Kaada jauhelihaseosta päälle. Lado loput kesäkurpitsat ja loput jauhelihat. Ripottele päälle juustoraastetta. Hauduta uunissa 175 asteessa 45 min - tunti. Anna tekeytyä rauhassa ennen syömistä. NAM!

Mittanauha ei ole kaveri... vielä.

En ole oikein koskaan ollut hyvä mittailemaan itseäni. Edellisestä kerrasta taitaa olla jo vuosia aikaa... Nyt kuitenkin löysin vahingossa laatikon pohjalta mittanauhan ja päätin kohdata sen antamat jäätävät tulokset.
Tiedostan kyllä, että mittanauha on vaakaa parempi mittari, joten tästä lähdetään nyt alaspäin!


Vyötärö 110 cm
Lantio 116 cm
Rinta 126 cm
Käsivarsi 37 cm

Mietin, etten suinkaan ala itseäni joka viikko mittaamaan, vaan ennemminkin joka kuukausi. Siinä luulisi kehityskaarta alkavan olla jo ihan hyvin näkyvissä. Noista mitoista muuten huomaa kyllä hyvin mun ruumiinrakenteen, joka on melkoisen tasapaksu, mutta kuitenkin ylävartalopainoitteinen. Olen monesti miettinyt, että mulla olisi aika mahtava hourglass-figuuri, jos vatsan vararengas tiputettaisiin takapuoleen... ;) Näillä sitä kuitenkin mennään, mitä on saatu.

Mulla on nyt kaksi päivää vapaata ja aion käyttää ne tulevien päivien suunnitteluun sekä liikkumiseen sekä parin päivän aterioiden valmistamiseen. Tänään teen (piti tehdä jo eilen, mutta en vaan jaksanut töiden jälkeen enää alkaa..) kesäkurpitsalasagnea ison vuoallisen, joten siitä riittää niin moneksi päiväksi, kun pystyn sitä kyllästymättä syömään. Sen kanssa fetasalaattia.

Ostin eilen treenikipuja helpottamaan magnesiumia ja vireydenpuutteeseen D-vitamiinia. Mulla on sellainen kutina, että tällä hetkellä kehoni on aika pahasti alivitaminoitu. Pian tulee siihenkin muutos. Näiden lisäksi syön Multivitaa yleistarpeisiin ja omega3:sia, koska en syö kalaa.



Tänään ohjelmassa Elixian TerveSelkä-tunti ja sen jälkeen menen  pitkästä aikaa spinningiin! Saas nähdä kuinka käy... ;)