perjantai 24. tammikuuta 2014

Aamu alkaa smoothiella

Blenderi oli ollut pitkään aika minimaalisella käytöllä, kunnes joululomalla äitini alkoi tehdä sillä aamiaissmoothieita. Nyt olen taas innostunut niistä itsekin, niistä saa todella maukkaita ja ravitsevia, jos haluaa.


Näyttää herkulliselta jo blenderissäkin, eikö? Tuo kuvan smoothie sisältää turkkilaista jogurttia (kevyt 3,5%), rasvatonta maitorahkaa, puolikkaan banaanin, kourallisen babypinaattia, tuoretta minttua, pari desiä mustikoita ja kunnon  annoksen vehnäleseitä.



Tämän aamun smoothie koostui tuosta turkkilaisesta, rahkasta, babypinaatista, parista desistä marjasekoitusta, leseistä ja hunajasta. NAM!

Ihanan raikas aloitus aamuun! :)

torstai 23. tammikuuta 2014

Makkaralinssipata

Olen syönyt noin viisi päivää putkeen makaronilaatikkoa (täysjyvästä toki) sekä broileria kasviksilla. Nyt tuli jauhelihaan ja broileriin totaalinen kyllästyminen, joten piti kehittää jotakin muuta opiskelijabudjettiin sopivaa. Tuloksena on ihanasti kylmää talvipäivää sulostuttava makkaralinssipata.



Tarvitset:

1 paketti A-luokan makkaraa (ostin Kivikylän Huiluntuhtia, koska siinä oli korkein lihapitoisuus, 87%)
4 porkkanaa
1 iso sipuli
1 dl punaisia linssejä
1 purkki tomaattimurskaa
Chiliä
Mustapippuria
Suolaa
Öljyä

Pilko porkkanat ja laita ne kiehumaan (kestää n. 20-25 minuuttia koosta riippuen).Pilko sipulit ja laita ne hautumaan pannulle tilkkaan öljyä. Pilko makkarat ja paista sipuleiden kanssa pannulla. Huuhtele linssit. Kaikki sekaisin, tomaattimurskan ja mausteiden kanssa. Anna hautua noin 10-15 minuuttia (linssien kypsymisajan.) Syö salaatin kanssa.

Maku on parempi kuin kuvassa näkyvä ulkonäkö! ;D


maanantai 20. tammikuuta 2014

Ensimmäinen viikko pulkassa

...Ja tulos -3 kg! Nesteitähän tuo on, mutta tulipa hyvä mieli. Olen syönyt tosi hyvin mielestäni ja nälkä ei ole ollut yhtään. Kunnon ruokaa säännöllisin väliajoin, tarpeeksi vettä, proteiineja ja liikuntaa. Vähemmän höttöhiilareita ja mitään muuta turhaa.

Kivaa viikkoa!

lauantai 18. tammikuuta 2014

Banaanilettu

Tässä tulee meitsin keittiön uusi kestohitti - banaanilettu! En olisi ikinä uskonut, että miten hyvin se korvaa tavallisen vehnäräiskäleen. Rakenne oli tosi hyvä (ei hajoillut yhtään), maku jotenkin tosi lettumainen ja hyvä, ja ravintosisältö huippu!


Yhteen lettuun (josta ainakin minä tulin täyteen), tarvitaan vain 1 banaani, 2 munaa ja tilkka öljyä. Banaani muussataan ja siihen sekoitetaan munat. Kannattaa vatkata hieman rakennetta. Paistetaan tilkassa (n. 1tl) öljyä.

Ripottelin vähän stevia-makeutusainetta varmuudeksi pinnalle, mutta ei kyllä välttämättä vaadi sitäkään. Vadelmat toivat kivasti raikkautta.

Tässä lätyssä on ravintoarvot kohdallaan. :)

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Mummojumppaa - PYH!

Hiki virtasi. Sydän hakkasi. Jalat tutisivat. Energiset keski-ikäiset olivat paljon paremmassa kunnossa kuin minä.

Olin tänään ekaa kertaa ryhmäliikuntatunnilla kevään jälkeen. Ensinnäkin voin kertoa, että kaukana ollaan siitä kunnosta, jossa keväällä vedin kolme treeniä putkeen. 55 minuuttia BodyVivea sai kroppani huutamaan hoosiannaa. Alkuodotukset olivat hieman erilaiset: kevyt mummojumppatunti, jossa ei juuri tule hiki, mutta jää hyvä fiilis. Ehkä 5 vuotta ja 20 kiloa sitten saatoin ajatellakkin noin. En enää.



Ohjelma rakentui viidestä sykebiisistä, lihaskunto-osuudesta ja lyhyestä venyttelystä. Viimeistään tokan biisin kohdalla huomasin naamani helottavan ja hien alkavan tulla pintaan. Viidennessä biisissä olin tukahtua. Polvinostohyppyjä vetäessämme ajattelin, että mihin ihmeeseen se kunto oli valunut. Hesen roskakoriin ilmeisesti. Hävetti. Oli noloa olla takarivissä se kaikista nuorin ja huonoimmassa kunnossa.

Lihaskunto-osuus tuntui pätevältä, siinä käytettiin vastuksena kuminauhaa. Liikkeet olivat sellaisia, että 30 kiloa kevyempänä niistä saisi varmaankin vielä enemmän iloa irti. Nyt jäi homma vähän puolitiehen tehojen suhteen, koska ei vaan kertakaikkiaan pystynyt.

Selvisin kuitenkin loppuun asti. Itseasiassa räpellyksestä huolimatta fiilis oli kuitenkin hyvä tunnin lopussa. Yksi osio oli BodyCombatin tyylinen ja se taittuikin KISSin tahdissa. (<3) Se jäi positiivisimpana mieleen. Aion ehdottomasti mennä uudelleenkin, heti ensi viikolla. Eri asenteella.

Tunnin jälkeen vein itseni illalliselle Subiin (se on muuten korvannut Hesen loistavasti, ei ole tehnyt mitään sontaa mielikään, kun käy salaatilla). Söin pihvisalaatin (se joku American Steakhouse) pienellä tujauksella bbq.kastiketta ja sain saman "nautinnon" kuin ennen Hesen mega-ateriasta. Ihan kelpo muutos, minun mielestä.

Kuva LesMillsin sivuilta, vanhasta ohjelmasta.

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Joulu oli ja meni - pari kiloa tuli

Voi joulu sentään! Edellisessä postauksessa kerroin, kuinka äidin kanssa syödään terveellistä ruokaa säännöllisin väliajoin. Paskanmarjat. Joulu tuli ja sisäfileellä sooseineen tuli kyllä mässäiltyä koko vuoden tarpeiksi. Lisäksi ihmiset olivat tietysti taas ostaneet mulle suklaata, jotka oli tietysti syötävä pois. Veljenkin suklaat, koska hänhän ei tiukkana atleettina niihin koske. Pullamössö-isosisko sitten uhrautui. Hyi.

No, (ties kuinka monennen kerran kirjoitan tänne jonkun vastaavan ilmauksen) turha itkeä, kun suklaat on vyötäröllä. Huomisesta aamupainosta riippumatta aloitan huomisaamulla neljän viikon päiväkirjarupeaman.



Ruokakaupassa sattui tuollainen käteen. Vaikuttaa tosi pätevältä ja hinta oli mun mielestä verrattaen suhteellisen edullinen. Veikkaampa, että tuota on huomattavasti mielyttävämpi täyttää kuin omilla harakanvarpailla koristettua ruutuvihkoa. Tuosta alkuosasta löytyy näppäriä vinkkejä ja ohjeita. Strategia on hyvin yksinkertainen: säännölliset ateriavälit, ei Hesepullaa, enemmän vettä ja säännöllistä liikuntaa.

Kirjanen velvoittaa myös täyttämään jonkunlaisen tavoitteen ja nimeämään palkinnon itselle, mikäli tavoitteeseen päästään. Tavoitteeni voi olla melko kunnianhimoinen, mutta koska joulunesteläskejä on sen pari kolme kiloa kertynyt, niin uskon tavoitteen olevan realistinen, jos en tipahda heti ensimmäiseen sudenkuoppaan. Alle 100 kiloon. Siinä on tavoitetta. Ostin jo etukäteen lentoliput Tukholmaan äidin luo hiihtolomalle, joten siellä voisin palkita itseni vaikka thaihieronnalla, mikäli tavoitteeseen päästään.

Kuvia täytetyistä sivuista tullaan  näkemään täällä blogissa. Huominen alkaa proteiinirahkalla.

Ps, tänään on ollut kiva päivä! Olin kaverin kanssa salilla ja myöhemmin yksikseni leffassa katsomassa Ei kiitos. Tulin kotiin kävellen, vaikka bussi olisi tullut sopivaan aikaan. Olen pikkiriikkisen ylpeä itsestäni. ;)